disciplines

BRON architectuur houdt zich bezig met projecten in verschillende sectoren en met verschillende disciplines; nieuwbouw, renovatie, restauratie en herbestemming.

nieuwbouw

Wij zien gebruikskwaliteit als een belangrijke voorwaarde voor al onze opdrachten. We maken ontwerpen met een heldere structuur die aansluit op het gewenste gebruik nu en in de toekomst. Flexibiliteit is hiervoor een belangrijk ingrediënt.

Wij zetten ons vakmanschap in om op kritische wijze het ontwerp uit te werken van concept tot en met de uitvoering. Dit resulteert in een degelijk gebouw met een logische plattegrond en goed uitgedachte detaillering.

Kortom: Trots op ons vakmanschap werken wij met ambitie aan monumenten voor de toekomst.

renovatie

Op een praktische wijze worden de karakteristieke eigenschappen van een gebouw gecombineerd met hedendaagse vernieuwingen. Vaak is renovatie een interessante kans voor bestaande gebouwen die buiten gebruik zijn geraakt. De kunst is om de karakteristieke eigenschappen, die verantwoordelijk zijn voor de kwaliteit van een pand, te bewaren. De minder sterke kanten van het oorspronkelijke pand worden moeten worden verbeterd. Het gebouw wordt klaar gemaakt voor een tweede leven.

Door het oorspronkelijke gebouw te herstellen en waar nodig gedeeltelijk te vernieuwen komen wij tot een realistisch ontwerp. Door deze nieuwe gebruikskwaliteit wordt het pand gespaard voor de volgende generaties.

restauratie

Een gebouw dat de tand des tijds kan doorstaan door zijn blijvende gebruikskwaliteit is de ultieme duurzaamheid. De tijdloze schoonheid van een pand zit niet alleen in het exterieur, maar ook in de gebruikskwaliteit van het interieur. Wij zijn trots op ons ambacht en hebben aandacht voor de technische en esthetische kwaliteit van het bestaande pand. Hierbij gaan wij op zoek naar de oorspronkelijke uitgangspunten en besteden wij veel aandacht aan het detail.

Het gebouw schept het kader waarbinnen een ontwerp gemaakt wordt dat aansluit op het hedendaagse gebruik en ruimte biedt voor de toekomst.

herbestemming

Onze ontwerpen geven ons cultureel erfgoed een tweede leven, op deze wijze blijft onze architectuurgeschiedenis behouden. Door de bestaande kwaliteiten van een pand te benadrukken en op zorgvuldige wijze nieuwe elementen toe te voegen ontstaat een evenwichtig ensemble van oud en nieuw. Ons erfgoed heeft daardoor niet alleen een verleden, maar krijgt ook een toekomst.

Elke opgave wordt door ons op vakkundige wijze met aandacht voor de authentieke details benadert. Onze ontwerpen verleggen daardoor de horizon van de houdbaarheid en geven door een functionele en flexibele invulling het gebouw een hernieuwde gebruikskwaliteit.