australische ambassade

Den Haag
Ambassadeurswoning
Australische Ambassade

Deze in 1917 gebouwde villa is al decennia in gebruik als ambassadewoning. In de loop van de jaren hebben diverse interne verbouwingen plaatsgevonden. In 2009 hebben wij een ontwerp gemaakt dat voornamelijk de restauratie van de woning en het interieur omvat. Daarbij hebben wij kans gezien om de oorspronkelijke structuur van de woningplattegrond weer leesbaar te maken.

De zolderetage was reeds in gebruik als verdieping met diverse logeerkamers, maar de uitstraling in ruimtelijke indeling sloot niet aan bij de wens overheidsrelaties te ontvangen. In het ontwerp dat voor deze etage gemaakt is wordt daar antwoord op gegeven. De indeling is in de structuur van de villa ontworpen. Daarnaast is er een tweede interne vluchtweg in het ontwerp meegenomen.

Bij de renovatie heeft er een asbestsanering plaats gevonden, is het dak van de villa geïsoleerd en is de woning volledig voorzien van een nieuwe installatie. Op deze wijze is er een reductie in het energie verbruik gerealiseerd die aansluit op de wensen van deze tijd.

Door zorgvuldige toevoegingen in het ontwerp en het gedeeltelijk terugbrengen naar de oorspronkelijke plattegronden is de gebruikskwaliteit van de villa aanzienlijk verbeterd en daarmee is de villa voor de toekomst bewaard.

Helaas kunnen wij uit veiligheidsoverwegingen geen afbeeldingen van het interieur tonen.