Bakker Bedrijfswagens

Barneveld
renovatie en uitbreiding van een garagebedrijf
Bakker Bedrijfswagen Groep

De Bakker Bedrijfswagen Groep houdt zich bezig met de verkoop, reparatie en onderhoud, schadeherstel en verhuur van trekkende en getrokken bedrijfswagens, alsmede bestelwagens. De Bakker Bedrijfswagen Groep heeft een viertal bedrijfswagen dealervestigingen in centraal Nederland.

De dealervestiging in Barneveld is gedurende zijn levensloop in verschillende fases uitgebreid. Dit was direct terug te zien in de rommelige uitstraling die het gebouw had op het moment dat wij het verzoek kregen een volgende uitbreiding te ontwerpen, tevens is ons gevraagd na te denken over een gevelrenovatie die aansluit bij de huisstijl van DAF.

Door de uitbreiding ten behoeve van de garage voor bedrijfswagens te positioneren aan de linker zijde, richting de Baron van Nagellstraat, is de kans benut het bedrijf ook aan deze zijde expressie te geven.

Er is voor gekozen de garagedeuren zo transparant mogelijk uit te voeren, de kozijnen van de kantoren volgen een zelfde vlak verdeling als de garagedeuren. Zowel de kozijnen als garagedeuren worden omsloten door een grote ‘lijst’ omgezette profielplaten. Deze lijst wordt het verbindende thema die de verschillende gebouwdelen verbindt.