Interface Scherpenzeel

Scherpenzeel
kantoor
InterfaceFLOR.

Dit duurzame hoofdkantoor uit 1997 met showroom en centraal bedrijfsrestaurant staat symbool voor de visie dat binnen het fabriceren van projecttapijt duurzame ontwikkelingen en energiebesparing centraal moet staan.

In samenwerking met Boom-Delft en het Rocky Mountains Institute onder leiding van Amery B. Lovins is een concept ontwikkeld voor een nieuw soort gebouw, waarbij massa, hoge ruimtes, het weglaten van verlaagde plafonds, daglicht tot achter in de werkruimtes, zelfregulerende gevelroosters, een warmtepomp, drievoudig glas, een vaste zonwering met ge├»ntegreerde PV-panelen, de ori├źntatie, vegetatiedaken en een buitenomgeving die aansluit op het gebouw met poelen die gebruikt worden voor de opvang van regenwater, de basis vormen voor een uniek realistisch energiezuinig concept.

De vorm van het gebouw is mede bepaald door omliggende bebouwing die pas na realisatie is afgebroken.
De bedrijfskantine is het centrale element in het interieur. Met eerlijke materialen wordt de duurzaamheidsgedachte versterkt.

De vloerafwerking in het gebouw is een presentatie van het tegeltapijt dat vanuit deze locatie wordt geproduceerd en verkocht.