j. van Stolberglaan

Amersfoort
vrijstaande woning
particulier

Voor onze opdrachtgever hebben wij, binnen strakke stedenbouwkundige randvoorwaarden, een hedendaagse villa ontworpen, waarin het aan niets ontbreekt.

De villa is gebouwd op een locatie waar de stedenbouwkundige contour bepaald werd door de oorspronkelijke bungalow. Slechts aan de achterzijde was er ruimte voor een kleine uitbreiding van het volume. De hoogte van de toekomstige villa werd door een even strakke stedenbouwkundige envelop beperkt.

Door het gewenste woonprogramma op een planmatige wijze te structureren en de woning te onderkelderen, hebben wij een woonplattegrond kunnen maken die aansluit bij de wens van de opdrachtgever.
De centrale as, welke het woonprogramma structureert, is niet alleen terug te vinden in de plattegrond, maar vindt ook zijn uitdrukking in de doorsnede en gevel. Hiermee krijgt het volume een zekere geleding.

Door het materiaalgebruik : de kleur steen, de zwart houten beschieting en het zinken dak krijgt de woning een voorname uitstraling. Aan de detaillering is veel aandacht besteed, dat bijdraagt aan de heldere verschijningsvorm. Binnen de strakke uitgangspunten hebben wij een villa ontworpen die binnen verrassend royaal is.