Nudestrip in Wageningen

Wageningen
9 woningen
Van der Vorm Vastgoed b.v.

Aan de Schaepmanstraat in Wageningen staat een jaren ’60 flatgebouw met een commerciële plint. De voor de flat gelegen kiosken zijn door middel van een (lage) luifel met elkaar en de flat verbonden. Langdurige leegstand van winkels heeft onze opdrachtgever doen besluiten de plint van deze flat te willen aanpakken.

Door de luifel te verwijderen en woningen te maken in de leegstaande winkels zal er zicht op de openbare ruimte komen. De achterzijde, welke entreezijde wordt, zal positief bijdragen aan de sociale veiligheid.

Doordat de plint een overmaat in hoogte heeft, omdat hier oorspronkelijk winkels met een bergruimte op de entresol zijn ontworpen, is het mogelijk in dezelfde doorsnede ruimtelijk mooie woningen te maken die typologisch anders zijn dan de reeds aanwezige woningen.

Het slapen zal plaatsvinden in een kamer op de entresol. De berging, badkamer en entreehal bevinden zich op de begane grond, onder de entresol. De entresol is bereikbaar via een trap in de vide van de woonkamer. Hierdoor is de woonkamer ruim 5 meter hoog.