PLUS Soesterberg

Soesterberg
supermarkt
Heilijgers Projectontwikkeling b.v.

Op 19 juni 2014 is gestart met de bouw van de nieuwe PLUS supermarkt aan de Rademakerstraat in Soesterberg. In opdracht van Heilijgers heeft BRON in samenspraak met de lokale ondernemer en PLUS Vastgoed hier het ontwerp voor gemaakt.

Het plan bestaat uit de supermarkt van 1.600 m2 en een drogist van 120 m2, alsmede het nieuwe parkeerterrein voor ruim 90 auto’s. Vanuit de Rademakerstraat wordt de entree, voor langzaam verkeer, bereikt door een “bestrate loper”. Deze wordt begeleid door een bomenrij.
In het ontwerp van het terrein en het parkeren is ruimte gecreëerd voor de markt, waardoor deze op het plein voor de supermarkt kan plaatshebben en de Rademakerstraat niet langer wordt afgesloten voor verkeer. Het laden en lossen van de supermarkt gebeurt in een aparte doorgang en is gescheiden van het entreegebied en parkeren.

De gevel van deze doorgang omarmt, samen met de entreegevel van de supermarkt én het nog te ontwikkelen blokje met commerciële ruimte en appartementen, het plein.

Door de gevel van de supermarkt te geleden met penanten wordt een schaalverkleining gemaakt. De entree van de supermarkt, welke zich op de hoek bevindt, wordt geaccentueerd door de luifel. Onder de luifel is ook de toegang van de drogist gesitueerd.

Het gebruik van metselwerk voor de entreegevel, met aandacht voor detaillering met betonbanden en metselwerk in reliëf, sluit aan bij het materiaalgebruik van de Rademakerstraat.

Op 29 oktober 2014 heeft de officiële opening plaats gevonden.