Rademakershof in Soesterberg

Soesterberg
13 woningen
Heilijgers Projectontwikkeling b.v.

In het centrum van Soesterberg, aan de Rademakershof, hebben wij een kleinschalig woningbouwproject ontworpen. In totaal bevat het plan dertien woningen.

Aan de Veldmaarschalk Montgomeryweg komen een drietal eengezinswoningen bestaande uit twee lagen met een kap. De architectuur refereert aan die van de jaren ’50 zoals dat in de directe omgeving vaker voorkomt. Extra aandacht is besteed aan de detaillering; luifels benadrukken de individuele woningentree; metselwerkkaders en metselwerk in reliëf geven het gevelvlak textuur.

In de woonstraat haaks op de Veldmaarschalk Montgomeryweg zijn tien starters- en gezinswoningen ontworpen. Dit zijn woningen van één laag met kap en verdeeld in een rijtje van vier en zes. De dakkapellen, welke incidenteel worden doorgetrokken naar de begane grond, geven een gevarieerd straatbeeld. De lage goot en kleinschalige behandeling geven de woonstraat de intimiteit van een hofje.

Door de diepte van deze woningen zijn ze verrassend ruim. Dit geldt voor de starterswoningen, maar zeker ook voor de gezinswoningen. Bij deze laatste is op de begane grond zelfs ruimte voor een volledig woonprogramma, waarbij een slaapkamer en badkamer mogelijk is. Dit maakt de woningen levensloopbestendig en geschikt voor ouderen. Op de verdieping zijn twee ruime slaapkamers en een badkamer, berging en separate waskast.

Wij zijn overtuigd op deze mooie plek woningen te hebben ontworpen met een eigen identiteit en wensen de kopers veel woonplezier toe.