restaurant Het Bergpaviljoen

Amersfoort
verbouwing en uitbreiding restaurant
Assink-Van der Bor

Dit kenmerkende gebouw uit de jaren 20 is door ons op effectieve wijze getransformeerd tot een restaurant met een heldere indeling.

Kern van de opgave was om de grote ronde zaal zo in te delen dat er een ruimte ontstaat met voldoende gebruikskwaliteit.

Door een indeling te maken waarbij verrijdbare banken werken als een room divider, wordt het restaurant gedeelte afgeschermd van de bar. De bar moet kunnen functioneren als een plek waar men elkaar ontmoet en als uitgifte van de drank.

Door aan de buitenzijde de bestaande luifel te verlengen, is op harmonieuze wijze een serre toegevoegd en een aparte zaal. Op deze wijze heeft het restaurant voldoende flexibiliteit om zowel plek te bieden aan de individuele klant, als aan een gezelschap.

Er is visueel contact met de keuken, dit contact wordt versterkt door gebruik te maken van een scherm waarop men ziet wat de kok op dat moment voor de klant bereidt.

In het interieur is aansluiting gezocht bij de kenmerkende jaren 20 architectuur. Hierdoor is een restaurant ontstaan met een duidelijk tijdloos karakter dat binnen culinair Amersfoort een centrale rol speelt.

557m2 bruto vloeroppervlak
557m2 bebouwd oppervlak
1885m3 bruto inhoud