Veller I – Barneveld

Barneveld – Veller I
40 woningen
Veller b.v.

Ten zuidoosten van Barneveld is de wijk Veller in aanbouw. Cluster J vormt samen met Cluster I het front naar de spoorlijn. Bij het station komen twee appartementenblokken. Voor de rest bestaat het deelplan uit grondgebonden woningen bestaande uit twee lagen met een kap. Ook is er een rijtje van vier woningen uitgevoerd als levensloopbestendige woning, deze bestaat uit één laag met kap.

BRON architectuur is, als één van de drie architecten, verantwoordelijk voor het ontwerp van 40 woningen binnen dit deelplan. Het deelplan kenmerkt zich door langgerekte blokken met wisselende (kop)gevels aan de straatzijde. De incidentele dwarskappen breken de lengte van de rijtjes.
De door ons ontworpen woningen zijn te herkennen aan de bijna ambachtelijke wijze waarop er met metselwerk wordt omgegaan, zoals de plinten in staand verband en het metselwerk in reliëf.

Het metselwerk wordt uitgevoerd in verschillende kleurnuances, met een zekere mate van vergrijzing. Dit benadrukt de individuele woning. De daken worden afgedekt met een zwarte keramische pan. Het ontwerp kenmerkt zich door het ingetogen kleurgebruik.